Beleef een culinaire ontdekkingsreis in ons Indiaas restaurant in Utrecht

Wij zijn Taste of India, een authentiek Indiaas restaurant in centrum Utrecht. Een bezoek aan ons restaurant is een Indiase totaalbeleving: de uitbundige geuren van de vele kruiden en specerijen die je al bij binnenkomst tegemoetkomen, de complexe smaken van onze verse curry-gerechten, en het Oosterse interieur waardoor je je meteen in Indiase sferen waant.

Ons restaurant opende haar deuren op 14 juli 2021, op een van de mooiste plekjes van Utrecht aan de Oudegracht 153. Een ‘fata morgana’, zo beschrijven onze gasten het interieur van ons restaurant in deze Utrechtse werfkelder, vol warme kleuren, goudtinten en andere oosterse elementen. Je vergeet even dat je in Utrecht bent.

Tel daar de kookkunsten van onze chef-koks Rakesh en Rajmohan bij op, en de beleving van een stukje India in het centrum van Utrecht is compleet. Onze chefs hebben jarenlange werkervaring in restaurants in India. Ze kennen de rijke tradities van de veelzijdige Indiase keuken, en koken nu samen de heerlijkste authentieke curry’s, biryani’s en tandoori-gerechten bij Taste of India in Utrecht.

De Indiase keuken is extreem gevarieerd, met in elke regio weer andere gerechten. Eén ding hebben al die gerechten met elkaar gemeen: ze zitten vol met verse kruiden en aromatische specerijen, die samen die unieke Indiase geuren en smaken opleveren. Zoals het bekende kruidenmengsel garam masala, een geurige mix van kardemom, kruidnagel, komijn, kaneel, zwarte peper en nootmuskaat.

Bij Taste of India roosteren, malen en mengen onze koks deze blends altijd zelf, voor de ultieme Indiase smaakbeleving. Onze gerechten worden à la minute klaargemaakt, waardoor we ook rekening kunnen houden met speciale dieetwensen. Natuurlijk gebruiken we alleen verse ingrediënten. Daarbij is al het vlees van ons menu halal.

Ben je vegetarisch of veganistisch? Ook dan heb je een ruime keuze uit gevarieerde, traditioneel Indiase gerechten bij Taste of India.

Je vindt ons Indiaas restaurant in centrum Utrecht, op een van de mooiste plekjes van de stad in een historische werfkelder aan de Oudegracht. Bij binnenkomst zie je een lange gang met rechts de bar, met aan het einde de open keuken en het restaurant. Binnen hebben we plek voor 60 eters. Daarbij hebben we een fijn terras aan het water, met 36 zitplaatsen.

Taste of India Utrecht - keuken

 

Ontdek de veelzijdige keukens van Noord- en Zuid-India

Onze chef-koks Rakesh en Rajmohan werkten jarenlang in restaurants in hoofdstad Delhi, de gigantische Indiase metropool waar alle culinaire invloeden van het land bij elkaar komen. Al die kennis en ervaring – en natuurlijk hun liefde voor de Indiase keuken – namen zij mee naar de keuken van Taste of India.

Ons restaurant heeft een open keuken, waar je kunt zien (en ruiken!) hoe Rakesh en Rajmohan alle gerechten op het moment bereiden. Op onze kaart vind je gerechten uit zowel Noord- en Zuid-India. Onze kundige medewerkers helpen je graag met kiezen.

Proef bijvoorbeeld de chicken lababdar, een nieuwkomer op onze gevarieerde kaart. Deze Noord-Indiase romige curry met kip, paprika, mais en boter zie je niet vaak op het menu van Indiase restaurants in Nederland.

Taste of India Utrecht - gerecht

De unieke locatie van ons Indiaas restaurant in centrum Utrecht

Taste of India Utrecht - terras
Ontdek de authentieke keuken van ons Indiaas restaurant in centrum Utrecht, in een historische werfkelder aan de bekende Oudegracht.

Het verhaal van Taste of India, Indiaas restaurant in het centrum van Utrecht

Taste of India begon met de droom van twee vrienden om hun eigen restaurant te openen. Die gelegenheid deed zich voor in het voorjaar van 2021, een jaar na het begin van de pandemie. Aan de Oudegracht, in hartje Utrecht, konden de twee een restaurant overnemen. Een unieke kans: het restaurant is gevestigd in een historische werfkelder aan de gracht, midden in het centrum van de stad. De vrienden gingen aan de slag en toverden de werfkelder om tot Taste of India. Inmiddels heeft een van de twee een nieuwe weg ingeslagen en runt de ander het restaurant, samen met een fijn team medewerkers.
interieur - Taste of India Utrecht

Over chefs Rakesh & Rajmohan

Taste of India Utrecht - kok

Hoi! Ik ben Rakesh, geboren in Uttrakhand, in het noorden van India. Na het behalen van mijn diploma hotelmanagement heb ik in de keukens van verschillende hotels in Delhi, Bangalore en Jaipur gewerkt.

Bij Taste of India ben ik verantwoordelijk voor de tandoori-oven (zowel vlees als naan) en voor het bereiden van onze heerlijke curry’s.

Taste of India Utrecht - kok

Mijn naam is Rajmohan. Ik ben geboren in Uttrakhand, India, en ik heb een graad in Hotel Management & Kookbediening. Ik heb in verschillende restaurants in Delhi gewerkt als chef-kok.

Mijn specialiteit is Indiase curry en tandoori, die ik binnenkort voor u hoop te bereiden bij Taste of India.